6.3.10

Kankaanpaino ja värjäys -kurssi.

Tällainen kurssi oli tuossa heti alkuvuodesta ja kesti aina hiihtolomaan saakka.
  • Kurssin aikana kokeilin niin kuvion painamista kankaalle seulan avulla, kuin myös kankaan maalaamista sekä pigmentti- että reaktiiviväreillä. Lisäksi värjäsin kaupan valmis-t-paidan ja vanhat vaaleansiniset farkkuhaalarini pesukoneessa reaktiivivärejä käyttäen; lopputuloksesta tuli vaaleampi mitä toivoin, mutta opin ainakin miten pesukonevärjäys kuuluisin tehdä.
  • Painoin kankaalle siis itsesuunnittelemiani kuoseja. Suunnittelin kolme erilaista, 'samaan sarjaan' kuuluvaa kuvaa; ensimmäinen koostui kolmesta sarjakuvastripistä, joissa seikkailivat pienet pallomaiset hahmot, toisessa oli neljän hahmon sarja ja kolmannessa yksi suurempi hahmo sateenvarjo kädessään ja surullisena.
  • Kurssitöinä painoin yksittäisiä hahmoja tuosta 'toisesta' printistäni muutamaan eri valmis-t-paitaan seka sateenvarjohahmoa yhteen t-paitaan ja sitten kangaskassiin. Lisäksi painoin metrin verran sateenvarjohahmo-kangasta, josta sitten vielä maalaamalla väritin kaikki sateenvarjot.. Tämä viimeinen olikin oma lempparini kurssitöistäni.
  • Kuvia laitan tänne myös, kunhan saan ne ensin otettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti